Du får fri fragt over 499 kr ♻️ Eller du kan afhente gratis i butikken i Sorø

5 engangsting du kan udskifte til genanvendelige produkter

Vi kan hele tiden tage et skridt i en mere bæredygtig retning og gøre vores hverdagsvaner mere klimavenlige. Derfor har jeg fundet 5 produkter, hvor du kan udskifte dit engangsprodukt med genavendelige materialer.

1. Slut med vatrundeller

Måske tænker du, at det bare er bomuld. Men bomuld er først og fremmest et produkt som kræver store mængder vand, når det skal produceres. Dernæst skal der kemikalier til for at blege det, og selv produktet er indpakket i plastik.

Det du kan gøre er at bruge genanvendelige rundeller. Enten ved at hækle nogle, købe stofrundeller eller klippe stykker af en gammel T-shirt. Så kan du samle dem efter brug og vaske dem på 60° med resten af din kogevask.

2. For all the ladies 

Tamponer, trusseindlæg og bind. Der er mange engangsmaterialer til den månedlige blødning. Det er et kæmpe ressourcespild. Så det kan du skiftet ud med en menstruationskop. Jeg tænkte selv, at det lød en anelse ulækkert, da jeg hørte det første gang. Men på mange måder minder det om en tampon, og jeg synes faktisk, at det er mere hygiejnisk. 

3. Vatpinden

Jeg er vokset op med, at man altid lige tog med vatpinden, når man havde været i bad. Men så fik jeg en klump i halsen, da jeg så et billede af en lille søhest, der var spiddet med en vatpind. Hvor mange har jeg ikke brugt gennem årene ? Så nu har jeg investeret i The Last Swab. Så svært kan det vel ikke være at vaske den efter brug, som man gør med så mange andre ting.

4. Kildevandsflasker

Det burde simpelthen være ulovligt. Der findes så mange lækre genavendelige flasker. Jeg er specielt glad for den fra Aya&Ida, da den holder mit vand dejligt køligt. For mig er det bare blevet en vane altid at have den med i tasken.

5. Slut med staniol

Ofte er det jo bare vanens magt, at man lige dækker en tallerkenen til eller fadet fra aftensmaden. Men der findes mange bæredygtige muligheder og jeg kan stærk anbefale silikonelåg, som man lige kan hive udover en skål. Det er nemt og så kan man bare tage dem i opvaskemaskinen bagefter. Jeg har selv tænkt mig at prøve kræfter med veganske Bees Wraps til madpakken.

Det var 5 bæredygtige løsninger, som jeg har fortaget i min egen hverdag, som måske kan være inspiration til dig.

Mange knus

Pianna, iværksætteren bag Bæredygtig Beklædning 

 

 

Photo by Nefeli Kavvada on Unsplash